En Hemängel runt hörnet

Att ha en Hemängel är lite speciellt. Det handlar inte bara om att få det rent i hemmet. Hemänglarna förmedlar omtanke, trygghet och positiv energi. Vi bryr oss om ditt hem som om det vore vårt egna.

Hemänglarna startades 2007 av Irina Swahn. Irina studerade ekonomi på Karlstad universitet och fick barn under studietiden. Under tiden som Irina var hemma och föräldraledig med dottern Alexandra så började tankarna kring att få hjälp i hemmet att växa fram.

Irina kom till Sverige från Ryssland 2002 och började jobba som au-pair hos en barnfamilj under sitt första år i Sverige. Där såg hon behovet av hjälp i hemmet inifrån. När hon senare fick barn själv insåg hon att det skulle bli svårt att klara vardagen utan hjälp utifrån.

När idén till namnet Hemänglarna kom så kändes det både självklart och helt rätt. Namnet blev en viktig start och hjälpte oss att formulera våra värderingar. Samtidigt som namnet i sig själv förklarar mycket.

Hemänglarnas start blev mycket uppmärksammad av lokalpressen i Karlstad och då började kunder ringa. Irina kommer fortfarande ihåg den första kund som ringde, en familj som sedan var kund i många år.

Irina hade inte körkort när hon startade Hemänglarna, utan cyklade till alla kunder runt om i Karlstad med moppstativ och färgglada städdukar i städhinken. Sedan dess så försöker Hemänglarna att cykla så ofta de kan. Både för miljön och vår personals hälsa.

Att städa miljövänligt var viktigt redan från början. Färgglada microfiberdukar och miljövänligt rengöringsmedel används fortfarande.  Hemänglarna är det vänliga hemserviceföretaget. Mycket har hänt sedan starten 2007. När 2017 börjar så jobbar ett 40-tal Hemänglar här med att underlätta andras människors vardag och få tid över till annat.